لیست اختراعات تهمينه كياني دهكردي
عنوان: راكتور مخروطي پرشده راكتور مخروطي بستر ثابت در دسته اختراع هاي فني و مهندسي (و) قرار دارد. اين راكتور به منظور رفع مشكل كم بودن بازدهي در راكتورهاي بستر ثابت طراحي و ساخته شده است. در زمينه افزايش بازدهي راكتورهاي بستر ثابت از راهكارهاي مختلفي استفاده شده كه خلاصه اي از آن در پيشينه اختراع آمده است. تغيير هندسه كانال راكتوري بكاررفته، راهكاري است كه براي اولين بار مورد مطالعه قرار گرفته است. تغيير هندسه در راكتور استوانه اي منجر به طرح راكتور با هندسه مخروطي و ميزان تبديل بيشتر نسبت به راكتور استوانه اي شده است. از ويژگي هاي اين راكتور، امكان تغيير در ابعاد آن براي قرار گيري در سامانه هاي راكتوري مختلف و تركيب با ديگر انواع هندسه كانال ضمن حفظ ويژگي اصلي راكتور است.
حفاري يكي از صنايع زيربنايي در صنعت نفت محسوب ميشود. كشور ايران به دليل دارا بودن منابع نفتي فراوان، نيازمند و مرتبط با صنعت حفاري مي باشد. در اين ميان تامين مواد و تجهيزات مورد نياز، از ملزومات صنعت حفاري كشور است. يكي از مواد مورد استفاده در حفاري، نشاسته اصلاح شده است. اين ماده با انجام اصلاحات ساختاري در نشاسته خام بدست مي آيد و بعنوان نشاسته حفاري شناخته ميشود. نشاسته حفاري مهمترين ماده سازنده گل حفاري است. از گل حفاري براي تامين اهداف مختلف ازجمله خنك كردن مته حفاري، تعليق مواد و نخاله هاي حاصل از حفاري، پوشش منافذ و ديواره چاه و جلوگيري از ريزش ديواره و ... استفاده ميشود. نشاسته حفاري بصورت محدود و با روش اكستروژن در كشور توليد ميشود. اكستروژن يك روش توليدي پيچيده بوده كه انجام آن نيازمند وجود زيرساخت لازم از جمله دستگاه اكستروژن است. درحال حاضر فناوري ساخت اين دستگاه براي فراوري نشاسته بصورت جامع در كشور موجود نبوده و چند واحد توليدي براي ساخت دستگاه، تعمير و نگهداري آن، وابسته به شركتهاي خارجي ميباشند. مضاف بر اين، محدوديتهايي چون نبود فناوري لازم براي ساخت دستگاه در مقياس آزمايشگاهي و لزوم استفاده از دستگاه نيمه صنعتي يا صنعتي براي پياده سازي ايده هاي توليدي جديد كه خود هزينه هاي جاري زيادي به كار تحميل ميكند، از جمله محدوديت هايي است كه در استفاده از روش اكستروژن وجود دارد. در اين اختراع، با ارائه روش جديد كه بر پايه استفاده از تجهيزات ساده، رايج و قابل توليد داخلي تدوين شده است، سعي بر آنست كه محدوديت هاي روش اكستروژن تا حدود زيادي رفع شده و روش جديد بتواند بعنوان روش مكمل يا جايگزين براي توليد نشاسته حفاري مورد استفاده قرار گيرد.
نشاسته يكي از منابع اوليه موجود در طبيعت است كه به خاطر دارابودن مزايايي چون فراواني، دسترس¬پذيري و زيست¬تخريب بودن، كاربردهاي متنوعي يافته است. روش¬هاي مختلفي براي استفاده از نشاسته و بكارگيري آن در صنايع مختلف وجود دارد. بين روش¬هاي موجود، فناوري اكستروژن، به دليل مزايايي چون زمان بسيار كم انجام فرايند، بازدهي زياد و آلودگي كم(يا نداشتن آلودگي) زيست محيطي، بسيار مورد توجه قرار گرفته است. فرايند اكستروژن در دستگاهي به نام اكسترودر انجام مي¬شود. از آنجاييكه دانش فني طراحي و ساخت اكسترودر نشاسته در كشور وجود ندارد، تامين اين زيرساخت مي¬بايست از طريق سازندگان خارجي انجام شود. اين مسير تامين نياز، مشكلات و مسايل فراواني چون صرف هزينه¬هاي گزاف بابت خريد دستگاه، تامين قطعات يدكي، دريافت خدمات پس از فروش و ... را به دنبال دارد. مجموعه مشكلات موجود، لزوم ايجاد دانش فني طراحي و ساخت دستگاه مذكور در كشور را نشان مي¬دهد. در اين اختراع، با طراحي و ساخت دستگاه اكستروژن نشاسته، سعي بر آنست كه ضمن بومي¬سازي فناوري مذكور، زمينه طرح و توسعه فرايندهاي جديد مبتني بر اكستروژن فراهم آيد.
موارد یافت شده: 3